Тігіпко оцінює необхідні витрати з видачі іпотечних кредитів під 2-3% в 10 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко оцінює необхідні витрати з видачі іпотечних кредитів під 2-3% в 10 млрд гривень

Кредит&Депозит
269
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оцінює витрати, необхідні для видачі іпотечних кредитів на 10-15 років під 2-3% річних в 10 млрд гривень.
Про це він сказав у Верховній Раді під час "години запитань до Кабінету Міністрів".
"Якщо говорити про ті витрати, які повинен понести наш бюджет для того, щоб виконати всі соціальні ініціативи, то вони розділяться на 2 частини. Для того, щоб виконати іпотечну програму, передбачається приблизно 10 млрд, а всі соціальні ініціативи - 16 млрд гривень", - пояснив віце-прем'єр.
Тігіпко звернув увагу на те, що за січень-лютий держбюджет був перевиконаний на 2,2 млрд гривень, бюджет Пенсійного фонду перевиконано на 1 млрд гривень, а бюджети інших соціальних фондів - на 0,3 млрд гривень.
При цьому він додав, що виконати всі соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича Кабінет Міністрів планує за рахунок зростання економіки.
Як повідомляло агентство, раніше Президент Віктор Янукович спрогнозував, що в рамках програми іпотечного кредитування з травня на житлове будівництво почнеться надання кредитів терміном на 10-15 років зі ставкою 2-3% річних.
Раніше Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виступало за встановлення ставки кредитування за іпотечними кредитами, що видаються на 20-30 років, на рівні 5-10% річних.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає завданням уряду забезпечити збільшення в 2 рази обсягу іпотечного будівництва в 2012 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас