Щоб дістатися до офшорів, податкова уклала союз з американцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб дістатися до офшорів, податкова уклала союз з американцями

Казна та Політика
739
Державна податкова служба України та Американська торгова палата в Україні (АТПУ) створили дві робочі групи для відпрацювання питань трансфертного ціноутворення з метою припинити практику мінімізації податків за допомогою офшорів.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі ДПСУ.
"Нас турбує ситуація, коли єдиний прибутковий підрозділ - це іноземна офшорна компанія, а великі промислові корпорації, що працюють в Україні, перманентно декларують збитки. Прибуток повинен формуватися і обкладатися податком у країні, де розташовані виробничі потужності та здійснюються господарські операції", - заявив глава ДПСУ Олександр Клименко.
Він зазначив, що очікує від експертів АТПУ сприяння в об'єктивному аналізі випадків системної збитковості підприємств.
Керівництво Американської торгової палати, йдеться в повідомленні, має намір найближчим часом надати свої пропозиції та бачення співпраці з ДПСУ.
Як повідомляв УНІАН, Державна податкова служба України має намір розробити стандарти звітної документації у сфері трансфертного ціноутворення. Національні стандарти в цій сфері будуть базуватися на рекомендаціях Ради ЄС, визначених у Кодексі поведінки щодо документації з трансферного ціноутворення для дочірніх підприємств (EUTPD).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас