Великобританія не домовлялася з США про розконсервування стратегічних запасів нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія не домовлялася з США про розконсервування стратегічних запасів нафти

Енергетика
197
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив у четвер ввечері, що хоча питання про розконсервування стратегічних запасів нафти в країні потрібно обговорити, немає ніякої угоди з президентом США Бараком Обамою щодо використання британських резервів, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми не прийняли ніякого рішення, - заявив Кемерон на зустрічі зі студентами Нью-йоркського університету. - Це питання потрібно ретельно вивчити, це щось, варте обговорення. Що стосується найближчої перспективи, чи повинні ми звернути свою увагу на резерви? Так, повинні".
В процесі торгів у четвер ціна нафти WTI в Нью-Йорку опускалася на 1,6% після того, як один із світових інформаційних агентств повідомило, що США і Великобританія нібито домовилися про скоординоване використання своїх стратегічних запасів для зниження цін на нафту. Прес-секретар Білого дому Джей Карні назвав ці повідомлення "неточними".
У свою чергу Кемерон зазначив, що і він, і Обама "обидва хотіли б бачити ціни на нижчому, ніж зараз рівні".
У розмові з пресою, що відбулася трохи раніше, прем'єр-міністр Великобританії заявив, що, на його думку, "важливо зробити все можливе, щоб спробувати допомогти сім'ям, бюджети яких ніяк не сходяться".
За даними Американської автомобільної асоціації (AAA), напередодні вартість галона бензину зросла в США до $3,821, що на 7,5% вище рівня аналогічного періоду минулого року.
США використовували свої стратегічні запаси, щоб збити ціни на світових ринках 18 раз з 1985 року. Востаннє подібну операцію країна проводила в липні і серпні минулого року скоординовано з іншими країнами-учасницями Міжнародної енергетичної організації, тоді це знадобилося, щоб компенсувати брак поставок з Лівії.
У 2008 році резерви використовувалися після серії руйнівних ураганів, які пошкодили видобуток у Мексиканській затоці.
В обох випадках ці кроки призводили до зниження цін на бензин, стверджують в AAA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас