Голова Росспоживнагляду: Українські сири не є сирами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Росспоживнагляду: Українські сири не є сирами

Аграрний ринок
2238
Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявляє, що українські сири, що поставляються до Росії, не є сирами.
Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Оніщенко сказав в ефірі радіо "Ехо Москви".
"Все повинно відповідати заявленим вимогам, а заявлені вимоги - це сир, а якщо там щось інше, називайте це інакше. Реєструйте це по-іншому і втюхуйте споживачу якийсь інший продукт... (Український) сир - це за великим рахунком не сир. Це продукт повинен називатися інакше", - сказав Оніщенко.
Він зазначив, що за російськими техрегламентами така продукція повинна називатися сирними продуктами і вони повинні коштувати дешевше на 30%.
"Нам дають якийсь сурогат, називають його сиром і продають його за ціною сиру", - зазначив він.
Оніщенко зазначив, що фахівці Росспоживнагляду готові виїхати в Україну для інспекцій підприємств, що поставляють сири до Росії.
"Та сторона чекає, не дочекається", - заявив він.
За його словами, бригада Росспоживнагляду готова виїхати і порівняє технологію виробництва з російським законодавством на тих заводах, які хочуть поставляти продукцію на російський ринок.
Як повідомляв УНІАН, 8 лютого Росспоживспілка оприлюднила на своєму сайті інформацію про заборону ввезення сирів трьох українських підприємств - ПП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).
Росспоживспілка заявила, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмового масла. У свою чергу, в Держветфітослужбі України ці претензії назвали безпідставними.
Пізніше Росспоживспілка заборонила ще 4 українським підприємствам поставляти сир на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозівський сирзаводи, "Бель Шостка Україна" та Хмельницька маслосирбаза.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас