Роскосмос продовжив набір космонавтів до 30 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскосмос продовжив набір космонавтів до 30 квітня

31
Набір до лав російських космонавтів продовжено до 30 квітня.
Спочатку термін подачі заявок був визначений до 15 березня, але потім члени міжвідомчої комісії (МВК), засідання якої пройшло в Роскосмосі напередодні, ухвалили рішення "про продовження до 30 квітня 2012 р. прийому заяв і документів до конкурсної комісії від претендентів на участь у відкритому конкурсі з відбору кандидатів у космонавти", передає ИТАР-ТАСС.
За словами голови конкурсної комісії, заступника начальника Центру підготовки космонавтів (ЦПК) Олега Котова, "за останній час збільшилася кількість заявок, що надійшли від претендентів". Усього їх зараз 151.
Перший відкритий конкурс з набору кандидатів у космонавти Роскосмос оголосив у січні 2012 року. Для його проведення була утворена конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники ЦПК, Ракетно-космічної корпорації "Енергія" та Інституту медико-біологічних проблем РАН.
"За результатами двох засідань комісії прийнято рішення допустити вісім претендентів до проходження очного етапу, четверо з них вже приступили до випробувань з профвідбору та фізичної підготовки", - уточнили в Роскосмосі.
Ті претенденти, які відповідають критеріям і вимогам відбору і покажуть найкращі результати в процесі всіх випробувань, після завершення конкурсу будуть представлені на розгляд МВК з відбору космонавтів. При позитивному рішенні МВК претенденти будуть рекомендовані до призначення на посади кандидатів в космонавти для проходження загальнокосмічної підготовки в ЦПК.
Як повідомив раніше начальник управління пілотованих програм Роскосмосу Олексій Краснов, в цілому планується набрати в загін п'ять-шість осіб. В даний час російських загін космонавтів налічує 39 осіб, включаючи одну жінку - Олену Сєрову, яка, як передбачається, полетить на МКС в 2014 році.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас