Тернер: Світові регулятори повинні розробити нові правила роботи тіньових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тернер: Світові регулятори повинні розробити нові правила роботи тіньових банків

Казна та Політика
222
Світові фінансові регулятори повинні вжити додаткових заходів і посилити правила роботи тіньової банківської системи, заявив голова британського Управління з фінансових послуг Едар Тернер у своєму виступі в Лондоні.
Діяльність банків, що перебувають поза регульованою частиною фінансової системи, "потенційно надзвичайно нестабільна", а також схильна до сильної ліквідності, заявив експерт. За словами Е.Тернера, в Європі обсяг активів тіньових банків становить $22 трлн, а в США - $25 трлн.
Регуляторам необхідно розробити нові правила роботи тіньових банків з урахуванням всієї складності цієї структури, заявив він у своєму виступі в Cass Business School.
"Проблематично повністю зрозуміти систему такого рівня складності, тому будь-яка впевненість в тому, що ми можемо точно визначити наші відповідні заходи, є помилкою", - додав Е.Тернер.
Світові фінансові регулятори Ради з фінансової стабільності виступають за посилення правил регулювання тіньового банкінгу до кінця цього року, заявив голова британського Управління з фінансових послуг, який також є членом Ради з фінансової стабільності.
Компанії, що входять до тіньової банківської системи, є хедж-фондами, виступають посередниками при кредитуванні, спеціалізуються на операціях РЕПО. За словами Е.Тернера, тіньовий банкінг не можна відокремлювати від основної банківської системи, бо він "тісно взаємозалежний з нею".
Як відомо, Lehman Brothers 'Holdings Inc., крах якого позначив початок фінансової кризи 2008 року, проводив операції "РЕПО 105", за допомогою яких протягом двох з гаком років приховував майже $50 млрд неліквідних активів, не повідомляючи про це інвесторам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас