Fitch погіршило прогноз щодо рейтингу Банку Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch погіршило прогноз щодо рейтингу Банку Англії

124
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Банку Англії, а також рейтинг пріоритетних незабезпечених зобов'язань на рівні "AAA", погіршивши прогноз щодо нього до "негативного" з "стабільного", повідомляється в прес-релізі агентства.
Раніше Fitch зробив аналогічну дію стосовно суверенного кредитного рейтингу Великобританії.
Короткостроковий рейтинг пріоритетних незабезпечених зобов'язань був підтверджений на рівні "F1+".
"Дія стосовно рейтингів Банку Англії відображає його ключову роль у британській та світової фінансової системах. Рейтинги регулятора безпосередньо пов'язані з суверенним кредитним рейтингом Великобританії", - йдеться в прес-релізі.
Агентство зазначає, що фінансова влада досягла певних успіхів у скороченні структурного дефіциту бюджету. Економіка Великобританії залишається однією з найбільш високорозвинених, а політична і соціальна обстановка в країні характеризується як стабільна. Крім того, рейтинги країни і регулятора підтримують статус фунта стерлінгів як світової резервної валюти.
Водно час дефіцит британського бюджету другий за величиною в світі після американського перевищує таким чином аналогічні показники ФРН і Франції - найбільш розвинених економік Європи. Як вважають аналітики Fitch, це обмежує стійкість економіки до можливих шоків, особливо на тлі боргової кризи в єврозоні.
"Негативний" прогноз щодо рейтингів британського фінрегулятора означає ймовірність зниження рейтингу протягом найближчих двох років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас