Нафта дорожчає в п'ятницю на тлі оптимізму з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в п'ятницю на тлі оптимізму з США

Енергетика
202
Світові ціни на нафту в п'ятницю ростуть на тлі сильних статданих з ринку праці США і в очікуванні нової статистики з країни, яка може підтвердити поліпшення ситуації в економіці. Про це свідчать дані бірж.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:42 мск зросла на 0,5 долара, або на 0,48%, - до 105,61 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,62 долара, або на 0,51% - до 123,22 долара за барель.
З оптимізмом інвестори сприйняли статдані зі США, згідно з якими кількість первинних заявок на допомогу з безробіття за минулий тиждень знизилася на 14 тис. і склала 351 тис. Дані виявилися кращими від прогнозів аналітиків, які чекали зменшення кількості заявок лише на 7 тис.
Федеральна резервна система (ФРС) США в п'ятницю повідомить дані про динаміку обсягу промислового виробництва в США в лютому. На думку експертів, показник зріс на 0,4% в порівнянні з січнем, коли зростання було нульовим.
"Ми витрачаємо багато часу на відстеження даних з США, і наші спостереження за їх поліпшенням в останні кілька місяців дуже надихають", - прокоментував агентству Bloomberg ситуацію інвестор White Funds Management Ангус Глускі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас