Іран виключать з міжнародної банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран виключать з міжнародної банківської системи

Фінтех і Картки
608
Найбільша міжнародна міжбанківська платіжна система SWIFT в суботу припинить надавати послуги зв'язку іранським банкам, що потрапили під санкції Євросоюзу.
Західні країни сподіваються за допомогою санкцій перешкодити реалізації ядерної програми Ірану.
SWIFT, що забезпечує банкам можливість руху грошових коштів по всьому світу, повідомила про те, що в суботу виключить іранські банки, що потрапили в чорний список, з системи.
Лазаро Кампос, генеральний директор SWIFT, заявив: "Відключення банків - надзвичайний і безпрецедентний крок для SWIFT. Це прямий результат міжнародних та багатосторонніх дій, спрямованих на посилення фінансових санкцій стосовно Ірану".
Компанія припинить надавати послуги фінансовим інститутам Ірану 17 березня.
Відключення від системи може позначитися на нафтовій промисловості країни, а також призвести до фінансової ізоляції Ірану.
Цей крок позначиться і на іранцях, які живуть за кордоном, бо вони більше не зможуть переказувати гроші на батьківщину. Під ударом також опиняться іранські компанії, що працюють за кордоном.
Нагадаємо, західні країни побоюються, що збагачуване Іраном уран потенційно може бути використаний для створення ядерної боєголовки.
Іран наполягає на мирному характері програми, кажучи, що збагачує уран тільки для забезпечення роботи електростанції.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас