"Вітіну тисячу" роздадуть на спеціальні картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вітіну тисячу" роздадуть на спеціальні картки

Казна та Політика
925
Нацбанк поставить пенсіонерів перед дилемою - чи то зняти тисячу гривень відразу в банкоматі, чи то зберігати далі.
Національний банк України планує ввести спеціальні картки для виплати населенню компенсацій за внесками Ощадбанку СРСР. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі Першого національного телеканалу в четвер, 15 березня.
"Зараз Національний банк працює над системою видачі карток всім тим вкладникам, на які будуть перераховані ці компенсаційні гроші, і у кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат зняти цю тисячу і витратити (це його право), чи зберегти цю тисячу на вигідних умовах на своєму депозиті та отримати хороший відсоток з цього", - повідомив Азаров.
Нагадаємо, що 7 березня Віктор Янукович доручив уряду з 1 травня підвищити пенсії мінімум на 100 грн.
Крім того, президент доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими внесками Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн. В цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, близько 6 млн. осіб.
Янукович також заявив, що з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на придбання житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.
Азаров оцінив витрати на передвиборчі обіцянки Януковича в 25 млрд грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас