Горбаль: Україна може переглянути ввізні мита на товари країн СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль: Україна може переглянути ввізні мита на товари країн СОТ

Казна та Політика
620
Пропозиції щодо збільшення ввізних мит на окремі групи товарів з країн членів СОТ в Україну є цілком обґрунтованими. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав народний депутат від "Партії регіонів" Василь Горбаль.
"Після завершення трирічного періоду, країни-учасниці СОТ можуть подавати лист з пропозиціями змін тих чи інших параметрів входження в цю організацію. Україна такий лист уже направила, тобто ми цим правом скористалися. Не секрет, що процес входження України до СОТ досить часто супроводжувався політичною доцільністю, а не прагматичними розрахунками, і досить часто ми програвали у двосторонніх та багатосторонніх угодах з суб'єктивних причин", - зазначив В.Горбаль.
Парламентарій підкреслив, що міністерство економічного розвитку і торгівлі України має провести відповідний аналіз перебування України в СОТ, на підставі якого будуть вироблені рекомендації щодо ввізних мит на окремі товари країн-членів СОТ.
"Я вважаю, що такі пропозиції будуть надходити від вітчизняних товаровиробників, особливо там, де ринок вітчизняного товаровиробника зменшився в кілька разів", - додав В.Горбаль.
Він зазначив, що в світі в останні роки відбулася переоцінка системи СОТ в умовах економічної кризи.
"Ми пам'ятаємо, як за часів загострення кризи поводили себе один проти іншого ті ж європейські автовиробники, я вже не кажу про відносини на рівні Японія - США. Було багато порушень умов перебування в СОТ. Якби Україна щось подібне зробила, то ми б вже почули масу заяв політичного характеру з боку наших стратегічних партнерів", - додав В.Горбаль.
Нагадаємо, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Копилов допускав перегляд Україною ввізних мит окремих країн-членів СОТ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас