ЄЦБ не планує додаткових заходів для стимуляції економіки єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не планує додаткових заходів для стимуляції економіки єврозони

Казна та Політика
120
Європейський центральний банк (ЄЦБ) не планує вдаватися до додаткових стимулюючих заходів, спрямованих на підтримку економіки єврозони. Таку позицію позначив член керуючої ради ЄЦБ Евальд Новотни, пише РБК-Україна.
За його словами, ЄЦБ уже вжив достатньо заходів для подолання боргової кризи в Європі і тепер настала черга діяти урядам.
"Я не бачу потреби в додаткових стимулюючих заходах. Настав час подумати про поступовий відхід ЄЦБ від участі у подоланні даної кризи", - сказав Новотни.
Він також висловив надію на те, що економічне зростання єврозони ближче до кінця року дещо прискориться.
"Поки потрібно взяти паузу й подивитися, який вплив мають на економіку різні стимулюючі заходи", - уточнив європейський член керуючої ради ЄЦБ.
Відповідаючи на запитання про можливість зниження ЄЦБ облікової ставки, Новотни зазначив, що зараз такий захід не обговорюється. За словами представника ЄЦБ, зараз немає ознак наявності інфляційних ризиків в єврозоні, але є явні ознаки стабілізації обстановки на фінансових ринках.
Нагадаємо, що за підсумками останнього засідання 8 березня 2012 року ЄЦБ залишив облікову ставку без змін - на рівні 1,0% річних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас