Глави США і Великобританії не відкидають, що розкриють стратегічні запаси нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глави США і Великобританії не відкидають, що розкриють стратегічні запаси нафти

Енергетика
477
Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон обговорили у Вашингтоні питання про можливе використання стратегічних запасів нафти на тлі зростання цін на паливо на внутрішніх і міжнародних ринках, повідомили західні ЗМІ.
Представник американської адміністрації підтвердив, що така тема порушувалася на переговорах двох керівників під час візиту Д.Кемерона в США.
"Ніякої угоди з цього питання досягнуто не було. Ми продовжимо спільну роботу з питань енергетичної безпеки та цін (на пальне - ІФ)", - сказав він журналістам.
Проте, американські офіційні представники неодноразово згадували раніше, що не виключають використання стратегічного резерву для стримування зростання цін на бензин і дизельне пальне в країні.
Зростання цін на пальне в США негативно позначилося на передвиборчому рейтингу Б.Обами. Цю проблему проти нього активно використовують конкуренти по передвиборній гонці.
Зростання цін на пальне в США, як зазначають спостерігачі, значною мірою спровоковане погрозами Ізраїлю завдати ударів по ядерних об'єктах Ірану. Ця обставина змусила американського президента кілька разів повторити, що це лише "пустопорожні розмови про війну", оскільки Вашингтон сподівається переконати Тель-Авів у несвоєчасності військових акцій проти Тегерана.
У США вважають також, що зростання цін на нафту на світових ринках зумовлене і санкціями США і Заходу проти Ірану та Сирії, які передбачають відмову від імпорту нафти з цих країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас