В разі скасування злиття Eurobank та Alpha Bank вартість втраченої вигоди складе 4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В разі скасування злиття Eurobank та Alpha Bank вартість втраченої вигоди складе 4 млрд євро

572
Третій за розміром банк Греції Eurobank заявив, що втрати можливих спільних економічних вигод в разі скасування злиття з Alpha Bank можуть скласти 4 млрд євро.
"Намір керівництва Alpha Bank запропонувати відкликання рішень, які були прийняті акціонерами обох банків і схвалені всіма регулюючими організаціями країни, веде, за оцінкою загальних зовнішніх консультантів, до втрати синергій на суму понад 4 мільярди євро в поточній вартості", - йдеться в заяві Eurobank.
Ситуація ускладнена тим, що грецьким банкам необхідне великомасштабне підвищення статутного капіталу, уточнили в Eurobank.
Alpha Bank (не пов'язаний з російським Альфа-Банком) заявив раніше, що винесе на раду директорів питання про скасування давно запланованої угоди зі злиття, яка могла б привести до створення найбільшого в Греції банку з активами до 150 млрд євро.
Грецькі банки зазнали великих збитків в результаті програми обміну суверенного боргу (PSI +), великими власниками якого вони були. Щоб запобігти колапсу грецької фінансової системи, Євросоюз виділив понад 30 млрд євро на рекапіталізацію місцевих банків, але це може привести до зміни їх власників за рахунок додаткових емісій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас