Росспоживнагляд 19-30 березня проінспектує низку сироробних підприємств України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд 19-30 березня проінспектує низку сироробних підприємств України

131
Росспоживнагляд 19-30 березня проінспектує низку сироробних підприємств України. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції, присвяченій результатам двох років роботи уряду, голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Процес діалогу з Росспоживнаглядом відбувається дуже ефективно і швидко, має позитивну динаміку. Особливо після останньої зустрічі Миколи Володимировича (Присяжнюка, міністра аграрної політики і продовольства України) з керівником Росспоживнагляду, під час якої було домовлено, що створюються робочі групи і відпрацьовують механізми в подоланні кризи у взаєминах українського виробника сиру з Росспоживнаглядом. Ми отримали листа від керівника Росспоживнагляду з тим, що з 19 по 21 березня буде проінспектовано "Гадячсир", а з 26 по 30 березня буде проінспектовано "Менський сир" (ПП "Прометей" ) і Пирятинський завод. І ми продовжуємо працювати над трьома іншими заводами, які теж найближчим часом будуть проінспектовані", - зазначив Бісюк.
Нагадаємо, 8 лютого ц.р. Федеральна служба РФ з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) офіційно оголосила про заборону поставок в РФ деяких видів сирів трьох українських виробників: Пирятинського сирзаводу (група "Молочний альянс"), "Прометея" (входить в Milkiland) і "Гадячсир" ("Альміра"). Вони не відповідають встановленим вимогам "Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію" за вмістом рослинних жирів і без зазначення їх на етикетці продукту. Дана продукція знаходилась в обігу на території м. Москви, Орловської та Ростовської областей, Республіки Дагестан.
Крім того, посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Україна повинна враховувати стандарти Митного союзу при постачанні сиру в Росію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас