Акімова: НБУ планує стимулювати збереження внесків Ощадбанку СРСР на депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: НБУ планує стимулювати збереження внесків Ощадбанку СРСР на депозитах

Казна та Політика
456
Національний банк України (НБУ) і комерційні банки розробляють пропозиції щодо збереження анонсованої видачі внесків Ощадбанку СРСР в сумі 1000 грн на банківських рахунках. Про це під час прес-конференції повідомила перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз НБУ разом з комерційними банками розробляються пропозиції, які дозволили б дати стимули цим людям (колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР) не забирати і не витрачати гроші негайно на що завгодно, а залишати їх на своєму банківському рахунку", - повідомила Акімова.
На її думку, якщо врахувати, що зараз рівень довіри до банків зріс, це дозволить частину внесків залишити в негрошовій формі.
У той же час, вона підкреслила, що зобов'язувати колишніх вкладників Ощадбанку СРСР депозитувати внески не будуть.
"Це не просто не планувалося, але це і ніколи не може розглядатися, тому що довіру до банківської системи ось таким неправильним заходом дуже легко підірвати. Це розуміють всі, тому мови про це бути не може. Створення стимулу, пропозиція вигідних умов, високих відсоткових ставок - це одна історія, а "насильство" - зовсім інше, воно тут абсолютно неприпустимо", - зазначила вона.
Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна поверне громадянам внески Ощадбанку СРСР до кінця 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас