США мають намір карати іноземні банки за співпрацю з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір карати іноземні банки за співпрацю з Іраном

194
Вашингтон готує законопроект, який у разі ухвалення зобов'яже іноземні банки, що мають рахунки в США, доповідати в казначейство країни про операції з іранськими фінансовими структурами, заявили в конгресі.
"У нас є підозра, що європейські та азіатські банки приховують свої транзакції, які заходять в область санкцій, і внаслідок цього казначейство (Мінфін США - ІФ) не має в своєму розпорядженні необхідної інформації, щоб карати ці банки", - заявив помічник члена конгресу на умовах анонімності.
Згідно з законопроектом, що готується, іноземні банки, що мають рахунок в США, будуть зобов'язані доповідати безпосередньо в міністерство фінансів США про будь-які операції з іранськими банками і компаніями. Мова йде не тільки про банківські операції, але також і про надання будь-яких послуг.
В кінці минулого року Вашингтон ввів санкції проти Тегерана, спрямовані, в першу чергу, на банківський і нафтовий сектор Ірану. За заявою американської влади, санкції покликані приборкати ядерні амбіції Ісламської республіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас