Зростання економіки Бразилії в 2011 році склало 2,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Бразилії в 2011 році склало 2,7%

Казна та Політика
145
ВВП Бразилії, яка займає друге місце за темпами економічного зростання серед ринків, що розвиваються, збільшився в 2011 році на 2,7% порівняно з 2010-м, і на 0,3% в IV кварталі в порівнянні з тим же періодом попереднього року, випливає з опублікованих у вівторок даних національного статистичного агентства.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання річного показника на 2,8%. Таким чином, дані виявилися гіршими від прогнозу. На цьому тлі експерти очікують зниження відсоткової ставки владою країни з нинішніх 10,5% для стимулювання економічного зростання. Як заявляв раніше голова бразильського ЦБ Алешандре Томбіні, протягом останніх декількох кварталів економіка розвивалася набагато повільніше, ніж дозволяє її потенціал.
Більшість аналітиків сходяться на думці, що ставка буде знижена до 9% до липня. При цьому вони звертають увагу на сповільнення темпів інфляції до 5,98% у лютому в річному вираженні, що стало найнижчим показником з грудня 2010 року.
На минулому тижні влада Бразилії прийняла рішення обкладати 6-відсотковим податком зовнішні трирічні позики, хоча раніше таким податком обкладалися кредити з максимальним терміном два роки, і має намір посилювати регулювання фінансового сектора в подальшому для підтримки національних виробників.
Крім того, Центробанк проводить пряму інтервенцію на валютному ринку, продаючи долари для стримування зростання курсу реала, який подорожчав в поточному році вже на 9%. На думку глави держави Ділми Руссеф, економіка, і зокрема промисловий сектор, потребують захисту від політики розвинених держав, яка, за її словами, може призвести до поглинання ринків, що розвиваються.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас