Вартість нерухомості в Новій Зеландії побила п'ятирічний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нерухомості в Новій Зеландії побила п'ятирічний рекорд

Нерухомість
520
У 2012 році житло в цій країні продовжило дорожчати. За підсумками лютого вартість об'єктів на первинному ринку нерухомості Нової Зеландії зросла на 3% в річному вирахуванні і досягла $426 500. Це найвищий показник за останні п'ять років.
Найвищі ціни зареєстровані в Окленді. У лютому в найбільшому місті Нової Зеландії нове житло продавалося в середньому за $554 тис., що на 4% вище, ніж роком раніше. У столиці країни Веллінгтоні за нерухомість на первинному ринку просять в середньому $450,2 тис., передає The National Business Review.
Кількість нових пропозицій також підвищується. У лютому на продаж було виставлено 13,4 тис. об'єктів нерухомості - на 18% більше, ніж рік тому.
Підйом на ринку нерухомості Нової Зеландії не став сюрпризом для аналітиків. Як раніше повідомляв Prian.ru, ще в листопаді 2011 року експерти прогнозували подальше зростання цін на житло. За словами Тоні Олександра з Банку Нової Зеландії, нерухомість в країні буде продовжувати дорожчати завдяки низьким ставкам іпотеки. Тим не менш, аналітики не розраховують на різкий стрибок цін, а чекають повільного приросту.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас