Мерія каталонського міста дозволила вирощувати марихуану для боротьби з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія каталонського міста дозволила вирощувати марихуану для боротьби з кризою

Аграрний ринок
335
Мерія каталонського міста Раскера схвалила законопроект, що дозволяє вирощувати марихуану. На думку влади, це дозволить подолати економічну кризу і безробіття в місті.
Міська влада виділить сім гектарів землі під плантації. На них можна буде вирощувати продукт, призначений виключно для Товариства споживачів каннабіса Барселони, з яким Раскера вже уклала договір. Згідно з документом, Товариство виплатить спочатку 36 тисяч євро, а потім буде платити по 650 тисяч євро на рік протягом двох років за використання землі. Крім цього, Товариство буде охороняти плантації, оскільки в Раскері немає поліції, передає Лента.ру.
Схвалений проект дозволить створити п'ять безпосередніх робочих місць і ще близько 35 (за даними El Pais - 50) - опосередкованих. Всього населення Раскера - менше тисячі осіб, при цьому місто має 1,3 мільйона євро боргів.
Більшість жителів Раскера схвалили законопроект, вважаючи, що він допоможе економіці міста. "Я не курю з часів армії, але з радістю піду працювати на плантації, так як я вже два роки сиджу без роботи", - наводить El Pais слова місцевого жителя Маріо Амороса
Тим не менш, деякі жителі побоюються, що поява плантацій перетворить Раскеру на центр наркотрафіку.
Крім того, мерія міста розробляє ще кілька законопроектів, пов'язаних з вирощуванням конопель, зазначив мер Раскера Бернат Пелліса.
Міністерство охорони здоров'я Іспанії, відзначає La Razon, звертає увагу на незаконність ініціативи влади Раскера. Відділ боротьби з наркотиками обіцяє втрутитися в ситуацію, якщо проект мерії буде повністю реалізований.
В Іспанії дозволено вирощувати марихуану тільки для особистого користування або медичних цілей. В країні існує низка асоціацій споживачів каннабіса, які допомагають своїм членам отримати наркотичну речовину.
Через економічну кризу, що охопила єврозону, рівень безробіття в Іспанії до березня 2012 року досяг 23,3 відсотка, що є найгіршим показником в Євросоюзі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас