Білорусь навряд чи обмежить експорт нафтопродуктів в Європу і може збільшити поставки в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь навряд чи обмежить експорт нафтопродуктів в Європу і може збільшити поставки в Україну

Енергетика
120
Білорусь навряд чи призупинить поставки палива на європейські ринки через загострення відносин з ЄС. Також вона може збільшити поставки деяких марок бензину і ДП в Україну. Таку думку РБК-Україна озвучив аналітик UPECO Олександр Сіренко.
"Про припинення поставок до країн ЄС, у тому числі до Польщі, мова не йде. Українським операторам слід розраховувати на обсяги, які торгуються по свопу. За нашою інформацією, Білорусь зможе збільшити поставки в Україну бензину А-92 і ДП на 20-30%. Збільшення поставок в основному припаде на ресурси "Нафтана".
У той же час додаткових обсягів бензину А-95 і низькооктанового А-80, виробництво якого різко скорочується, у білоруських компаній немає.
Варто також зазначити, що в Україні є всі передумови для ажіотажу, що стосується зростання цін. Яскравий приклад - аукціон УГД, на якому після заяви ТНК-ВР бензини (92 і 95) під час торгів подорожчали на 600 грн/т від стартової, ДП - на 300-350 грн/т. Я вважаю, це тільки початок. Можливо вдасться знизити напругу на ринку на наступному тижні, коли будуть реалізовані НАКівські ресурси", - зазначив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас