Дохідність десятирічних бондів Італії опустилась нижче 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохідність десятирічних бондів Італії опустилась нижче 5%

Казна та Політика
134
Дохідність десятирічних держоблігацій Італії в четвер вперше з серпня 2011 року досягала і навіть опускалася нижче психологічно важливої позначки 5%, свідчать дані торгів.
Дохідність знизилася на 0,22 відсоткового пункту, склавши 5,02%, при цьому раніше в четвер показник короткочасно досягав 4,99%.
Зниження дохідності відзначено і за десятирічними іспанськими борговими паперами - в четвер вона зменшилася на 0,07 відсоткового пункту - до 4,88%. Це частково обумовлено новинами про те, що Мінфін Іспанії розмістив в четвер державні облігації з різними термінами погашення на загальну суму 4,5 млрд євро, причому з нижчою дохідністю, ніж при попередньому розміщенні.
В цілому оптимізм інвесторів в Європі в четвер пов'язаний з підсумками другого трирічного аукціону ЄЦБ, що пройшов напередодні. Банки єврозони залучили на ньому 529,5 млрд євро проти 489,2 млрд на першому такому аукціоні. Кількість учасників також була рекордною - 800 банків проти 523 раніше.
Італія в кінці минулого і на початку поточного року опинилася в центрі уваги економістів - багато хто з них побоювався, що країні за несприятливого розвитку подій в єврозоні доведеться звернутися до міжнародних кредиторів - Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду - за фінансовою допомогою.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас