Янукович доручив парафувати асоціацію з ЄС якомога швидше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив парафувати асоціацію з ЄС якомога швидше

417
Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити виконання парафування тексту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.
Як повідомляє прес-служба президента України, згідно з дорученням глави держави міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко має до 15 березня надати погоджений з ЄС консолідований текст Угоди про асоціацію українською та англійською мовами.
Крім того, президент доручив уряду розробити та затвердити план першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС. Глава держави також доручив Азарову підготувати план заходів щодо виконання у цьому році Загальнонаціональної програми адаптації законодавства України до норм Євросоюзу.
Уряд повинен завершити підготовку та схвалення законодавчих та інших нормативно-правових актів, передбачених національним планом з виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України.
Крім того, президент доручив Азарову проаналізувати положення проекту Угоди про асоціацію, які стосуються економічного і секторального співробітництва, поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, на предмет необхідності реформування галузей національної економіки.
Кабмін також має підготувати та узгодити з Єврокомісією пропозиції про розширення форм і збільшення обсягів залучення Україною допомоги ЄС для імплементації Угоди про асоціацію.
Дані доручення повинні бути виконані до 2 червня.
Згідно з дорученням президента, уряд також має активніше готувати проекти модернізації газотранспортної системи України за підтримки ЄС та міжнародних фінансових організацій.
Янукович також доручив до 1 червня вжити заходи для внесення змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз. До 2 липня уряд має завершити переговори, що стосуються підписання Угоди про спільний авіаційний простір.
Нагадаємо, днями комісар Євросоюзу Штефан Фюле заявив, що Брюссель розглядає можливість підписати Угоду про асоціацію (УА) з Україною восени 2012 року. Разом з тим, за словами Фюле, Угода про асоціацію Україна-ЄС буде парафована протягом місяця. Також єврокомісар зазначив, що минулий саміт Україна-ЄС, який відбувся 19 грудня в Києві, чітко позначив "критерії для підписання і ратифікації".
Глава представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшера заявив, що "завершення процесу асоціації підірвано останнім розвитком подій в Україні, в основному використанням вибіркового правосуддя для політичних цілей". При цьому міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС залежить від того, наскільки сам ЄС усвідомлює власні інтереси в цьому питанні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас