У Білій Церкві розрізали банкомат - забрали 230 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білій Церкві розрізали банкомат - забрали 230 тисяч

Кримінал
311
У місті Біла Церква Київської області в приміщенні одного з магазинів пограбували банкомат.
Як повідомили УНІАН у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Київській області, увечері 29 лютого в Білоцерківський міськвідділ міліції звернулася начальник відділення одного з банків у місті Біла Церква. Жінка повідомила, що в приміщенні магазину, де знаходився банкомат, невідомі пошкодили задню стінку і викрали 231 тисячу гривень.
Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, встановила, що напередодні між банкоматом і міжрегіональним управлінням банку було втрачено комп'ютерний зв'язок. Співробітники технічної підтримки установи спочатку пошкоджень не виявили. Майже добу зв'язок з банкоматом не поновлювався, а потім з'ясувалося, що з банкомата зникли гроші.
Найімовірніше, невідомі особи пошкодили бокову стінку за допомогою газового різака.
За даним фактом міліція порушила кримінальну справу згідно ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмисникам загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі. Проводяться оперативно-розшукові заходи.
Міліція зазначає, що до такого результату призвело чергове нехтування керівництвом банку елементарними правилами безпеки. Напередодні з метою запобігання крадіжкам працівники управління державної служби охорони перевірили всі банківські установи області та надали відповідні приписи на усунення недоліків щодо технічного укріплення. У постраждалих білоцерківських банкірів таких недоліків виявилося достатньо: ні сигналізації з виведенням на централізований пульт охорони, ні камер відеоспостереження. І цим вміло скористалися злодії, затримати яких до цих пір не вдалося: повідомлення від потерпілих про злочин правоохоронцям не надходило майже добу після його скоєння. Така поведінка з боку працівників банківської установи значно ускладнює розкриття злочину, відзначають в міліції.
Як повідомляв УНІАН, 17 лютого ц.р. в Білій Церкві, в приміщенні однієї з бібліотек, також виявили пограбований банкомат.
Зловмисники, вночі пошкодивши і відкривши пластикові двері, проникли в бібліотеку, зламали сейф і забрали касети з грошима. З банкомату винесли 520 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас