Литовський інженер спроектував американські гірки для добровільного суїциду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовський інженер спроектував американські гірки для добровільного суїциду

144
Литовський інженер Юліонас Урбонас спроектував американські гірки під назвою Euthanasia Coaster, призначені для проведення евтаназії.
Вся поїздка по спроектованому литовцем атракціону займе приблизно три хвилини, повідомляє Oddity Central. З них, перші дві хвилини витрачається на те, щоб візок з людиною доїхав до верхньої точки.
Як повідомляється, нагорі у людини все ще є вибір - жити чи вмерти. У випадку, якщо вибір падає на другий варіант, візок на величезній швидкості помчить вниз, після чого в'їде в своєрідну "воронку" з близько розташованих вузьких кілець. Вплив відцентрової сили змушує кров відливати від мозку, в результаті чого настає кисневе голодування і швидка смерть.
Урбонас, що в юності підробляв в парках атракціонів, тепер є доктором філософії в Лондонському Королівському коледжі мистецтв. Його проект - лише частина глобального дослідження під назвою "Гравітаційна естетика". Головна ідея Euthanasia Coaster - "відібрати в людини життя гуманно, елегантно і з ейфорією". На шляху до смерті їздця чекає низка унікальних відчуттів - від захоплення до жаху, "тунельний зір", а в кінці - втрата свідомості і смерть.
Проект вже викликав низку протестів з боку громадських організацій, що борються з практикою евтаназії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас