Попов: Тарифи на водопостачання в Києві поки підвищувати не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Тарифи на водопостачання в Києві поки підвищувати не будуть

466
Тарифи на холодне водопостачання з 1 березня в Києві підвищені не будуть, заявив глава Київської міської держадміністрації Олександр Попов.
"Нас ставлять перед фактом, що вчора ввели тариф, і сьогодні нам треба їх (ціни на житлокомпослуги) підняти. Мені здається, з цим потрібно закінчувати, тому я не буду підписувати ніяких розпоряджень", - заявив Попов журналістам у четвер.
Він нагадав, що підвищення тарифів на житлокомпослуги має пройти встановлену процедуру, тобто вони повинні бути заздалегідь оприлюднені і пройти обговорення.
"Цей процес йде 1,5-2 місяці. Я вважаю, що цього робити не можна", - сказав Попов.
"Але гадаю, ми ще вступимо в обговорення цього питання (з НКРЕ)", - також зазначив він.
Відповідаючи на запитання, за рахунок яких коштів буде компенсована різниця в тарифах для холодного водопостачання, Попов зазначив, що на сьогоднішній день заборгованість Києва перед "Київводоканалом" з різниці в тарифах вже перевищила понад 700 млн грн. "Якщо туди додасться ще 5 або 10 мільйонів, то це ніякого практичного значення мати не буде", - заявив він.
"Тобто, існує певний механізм, а то виходить, що ми завжди гасимо пожежу, яку ми не розпалювали", - додав Попов.
При цьому він зазначив, що уряд зараз розглядає питання про виділення коштів на погашення різниці в тарифах з держбюджету. "Я вважаю, це станеться навесні, можливо, до травня, можливо, в травні. Виходячи з цього, можна буде сказати, яка повинна бути політика (щодо збільшення тарифів)", - зазначив він.
Попов також сказав, що на даний момент не знає розміру компенсації, яка буде виділена з держбюджету на ці цілі. "Якщо ми погасимо борг, значить зрозуміло, ми не будемо ставити питання, навіть теоретично, що необхідно підвищувати тарифи (на житлокомпослуги)", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас