Суддя Кірєєв взявся за справу на 200 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддя Кірєєв взявся за справу на 200 мільйонів доларів

Кримінал
1026
Печерський районний суд Києва 19 березня розгляне заяву про припинення кримінальної справи за фактом крадіжки посадовими особами групи компаній "ІСА" 200 мільйонів доларів у ПАТ "Укрсоцбанк". Відповідне рішення виніс у четвер, 1 березня суддя Печерського райсуду Родіон Кірєєв, повідомив представник банку, юрист компанії "Алексєєв, Боярчуков і партнери" Єгор Штокалов.
За словами юриста, протягом 2005 - 2011 років "Укрсоцбанк" видав близько 200 мільйонів доларів у вигляді кредитів ПрАТ "ІСА Прайм Девелопментс", ПАТ "Спільне підприємство "Ен Ес Ай Констракшн", ТОВ "ЮАЙПІ Лтд.", ПрАТ "Корпорація "Укржилбуд", ТОВ "Стриж Інвест". "Позикові ресурси повинні були бути направлені на будівництво об'єктів комерційної нерухомості в Києві. Однак ці об'єкти були виведені з-під застави, через що банк став робити кроки з повернення кредиту", - зазначив юрист.
За даними Штокалова, "Укрсоцбанк" проводив переговори з засновниками та керівництвом перерахованих компаній про реструктуризацію боргів. "Оскільки це найбільший на сьогоднішній день в країні проблемний кредит, банк запропонував розстрочити платежі під низьку ставку на тривалий термін. Спочатку керівництво компаній в особі Олександра Башенка та Андрія Циганкова погодилося на такі умови. Проте в кінці 2011 року з незрозумілих причин відмовилося від підписання відповідних документів", - пояснив юрист.
За його словами, саме тому банк ухвалив рішення звернутися до Головного слідчого управління МВС із заявою про крадіжку виділених позичальникові коштів і порушення кримінальної справи. У свою чергу, представники групи компаній "ІСА" звернулися до Печерського районного суду Києва зі скаргою на постанову про порушення справи.
"Банк випадково дізнався про позов про закриття справи напередодні її розгляду. І подав клопотання про залучення його (банку) як учасника процесу, як особи, яка подала заяву про порушення кримінальної справи. Розгляд позову було призначено на 1 березня, проте ні заявник - засновник компанії, ні його адвокат на засідання не з'явилися. Суддя Родіон Кірєєв прийняв клопотання ПАТ "Укрсоцбанк" про залучення банку до справи і про перенесення розгляду скарги", - повідомив юрист. Крім того, за його словами, клопотання про перенесення розгляду справи у зв'язку з неявкою заявника та в зв'язку з необхідністю ознайомитися з документами подали також представники Генеральної прокуратури України. Суддя задовольнив клопотання і переніс розгляд справи на 19 березня.
За даними з відкритих джерел, основними об'єктами, які будують компанії, що отримали кредит, є офісні центри Horizon Park Business Center, Horizon Podol, Horizon City в Києві (останні два на стадії проектування і будівництва). За даними "Рейтингу рантьє", складеного журналом Forbes Україна, щорічний рентний дохід власників цих бізнес-центрів становить 20 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас