Американський аферист ошукав державу на 375 млн дол. в рамках програми Medicare — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський аферист ошукав державу на 375 млн дол. в рамках програми Medicare

Кримінал
850
Правоохоронні органи США оголосили про розкриття найбільшого шахрайства в рамках програми Medicare (федеральна програма медичного страхування для населення США старшого віку), здійсненого одним лікарем.
Лікар з Техасу, що спеціалізується на домашньому лікуванні, примудрився обдурити державу на 375 млн дол, виставляючи рахунки за послуги, які ніколи насправді не були надані або були зовсім необов'язкові для лікування хворих.
Найбільша шахрайська схема за всю історію існування програми Medicare, згідно з даними правоохоронних органів, встигла пропрацювати як мінімум п'ять років. Головним її архітектором виявився доктор Жак Рой, який, по суті, продавав свої підписи різним компаніям, які займалися лікуванням пацієнтів на дому.
Згідно з діючими правилами програми Medicare, хворий громадянин США повинен отримати спеціальне схвалення лікаря на отримання медичної допомоги на дому. Подібне правило стало справжньою золотою жилою для шахрая, який виписував відповідні документи тисячам американців, багато з яких погоджувалися взяти участь у схемі за невеликі подарунки або грошову винагороду. Часом роль хворих на папері виконували спеціально знайдені в притулках і церквах бомжі.
Виписуючи документи, що дозволяють надання медичних послуг на дому, доктор згодом отримував від медичних компаній частину коштів, якими влада в рамках Medicare оплачувала підроблені рахунки. У зв'язку з цим правоохоронні органи заарештували не тільки доктора Роя, але і шістьох його спільників, деякі з яких займали високі пости в медичних компаніях. Більше того, влада США вже призупинила діяльність 78 фірм, так чи інакше причетних до афери.
Завдяки введенню нових комп'ютерних систем, що дозволяють працювати із статистикою щодо Medicare, влада ще рік тому виявила, що доктор Рой встигає відвідати занадто велику кількість пацієнтів, що негайно викликало підозри.
Шахрай був готовий покинути країну - при обшуку в нього були вилучені підроблені документи, дані про рахунки на Кайманових островах і книга під назвою "Сховай свої активи і зникни: поетапне керівництво, як розчинитися без сліду".
Шахрайство в рамках програми Medicare і Medicaid щорічно обходиться бюджету США в 60 млрд дол. При цьому самі способи отримання нелегального доходу можуть приймати абсолютно різні форми - від маркетингових схем великих фармацевтичних компаній, що стимулюють лікарів виписувати хворим непотрібні ліки, до продажу медичного обладнання на зразок електричних інвалідних візків тим, хто здатний пересуватися самостійно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас