Фесенко: Порошенко погодиться на посаду міністра економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: Порошенко погодиться на посаду міністра економіки

Казна та Політика
371
Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко заявив, що Петро Порошенко, швидше за все, погодиться на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі.
"Порошенко, швидше за все, погодиться на цю посаду. Якби він віддавав перевагу критичним аргументам, то потрібно вже відмовлятися, оскільки пауза вже затягнулася", - цитує УКРІНФОРМ Фесенка.
У той же час політолог вважає, що Порошенко хотів отримати посаду міністра фінансів. "Моя версія: він до останнього торгувався за посаду міністра фінансів, оскільки це більш вагома посада", - зазначив експерт.
Крім того, на думку Фесенка, є ще одна причина зволікання - "він торгується за те, щоб була достатня самостійність і повноваження на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі". Експерт також припустив, що Порошенко хоче стати "неофіційним першим заступником Хорошковського (першого віце-прем'єр-міністра. - Ред) з питань європейської інтеграції, хоче розширити свої повноваження, хоче публічності". Фесенко вважає, що на цій посаді політик хоче посилити свій авторитет реформатора і євроінтегратора.
З іншого боку, зазначив політолог, у Порошенка будуть виникати проблеми в зв'язку з "критичним ставленням" до влади. "Тому він і коливається, але я вважаю, що днями він дасть позитивне рішення", - підсумував експерт.
Нагадаємо, 28 лютого президент Віктор Янукович призначив Юрія Колобова міністром фінансів. Прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує вирішення питання з призначенням на дві вакантні посади в уряді вже на поточному тижні.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас