УСПП пропонує скасувати право податківців через суд вилучати первинну документацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УСПП пропонує скасувати право податківців через суд вилучати первинну документацію

204
Український союз промисловців і підприємців (УСПП) пропонує скасувати право співробітників Державної податкової служби України звертатися до суду із заявою про вилучення первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів.
Відповідну пропозицію викладено в законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу України" (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу України), публічне обговорення якого пройшло в Києві в четвер.
У законопроекті УСПП також запропонував ввести новий вид штрафу за порушення строків або відсутність реєстрації податкових накладних у єдиному реєстрі в розмірі від 10% до 50% податку на додану вартість (ПДВ).
На думку УСПП, введення в дію нових штрафних санкцій сприятиме збільшенню кількості підприємств, які можуть претендувати на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.
УСПП також пропонує спростити процедуру подання податкової декларації з можливістю її добровільного пересилання в електронному вигляді для підприємств малого бізнесу. При цьому у разі відправлення декларації поштою днем її отримання вважатиметься день її надходження до відділів зв'язку, а не поштового повідомлення з позначкою про вручення податковим органам.
Зазначений законопроект підприємці мають намір внести на розгляд до Верховної Ради вже на наступному тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас