У Туреччині представили новий символ турецької ліри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині представили новий символ турецької ліри

Валюта
483
Сьогодні, 1 березня, Центробанк Туреччини представив новий міжнародний офіційний символ турецької ліри.
Графема турецької валюти була обрана з понад 8,3 тис варіантів, запропонованих громадянами в рамках відкритого конкурсу, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Відтепер символом турецької ліри буде подоба якоря з одним рогом - поєднана комбінація латинських букв "T" і "L", перекреслена ближче до центру двома лініями під кутом 20 градусів.
До теперішнього часу графемою турецької ліри був знак "фунта", перекреслений однією або двома лініями латинської літери "L" (від лат. Libra).
Автором проекту-переможця стала Тюляй Ляле, яка назвала своє творіння "Симпатичне". У квітні вона удостоїться честі отримати сертифікат авторства від генасамблеї парламенту. Права ж на будь-які зміни символу повністю належать ЦБ Туреччини.
Як заявив на церемонії прем'єр-міністр Тайіп Ердоган, "турецька ліра в усьому світі має хорошу репутацію і жодного разу не отримувала негативних відгуків".
Він також зазначив, що Туреччина досягла значних успіхів в економічній області, в тому числі у валютній сфері. За задумом авторів конкурсу, новий символ національній валюті необхідний для підвищення впізнаваності ліри за кордоном і зміцнення її індивідуальності.
Як відзначили представники ЦБ, буде потрібен час, щоб новий символ був внесений до бази даних мобільних пристроїв, комп'ютерів, касових апаратів і іншої електронної техніки. Для цього будуть налагоджені контакти з виробниками техніки і програмного забезпечення. Тим часом, фахівці Центробанку вже створили програму, яка автоматично завантажує на пристрої символ нової турецької ліри.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас