Азаров: В Україні нема навіть натяку на дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні нема навіть натяку на дефолт

Казна та Політика
622
В Україні немає жодних економічних підстав для загрози дефолту. Таку думку під час лекції "Як в Україні забезпечити сталий розвиток" висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Ніякої загрози дефолту і навіть натяків на дефолт у нас немає", - зокрема зазначив глава уряду.
Як повідомляє прес-служба Кабміну, прем'єр також додав, що зниження ціни на російський газ до економічно обґрунтованого рівня дозволить Україні вийти на позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу.
При цьому прем'єр ще раз нагадав, що Україна зараз отримує газ за найвищими цінами в Європі. "Наше від’ємне сальдо визначається, перш за все, високою ціною на газ. Якщо ціна на газ буде в два рази нижчою, ми отримаємо позитивне сальдо нашого платіжного і торговельного балансу", - сказав він.
У той же час Азаров запевнив, що немає ніяких підстав для зниження курсу національної валюти: "Жодних підстав для девальвації курсу гривні немає. У нас досить валютних резервів, попит на валюту врівноважується пропозицією. У нас, в принципі, нормальне співвідношення нашого платіжного балансу. Тобто, ми в країну заводимо більше валюти, ніж вивозимо".
При цьому він зазначив, що ці фактори нівелюються від’ємним сальдо зовнішньоторговельного балансу.
Нагадаємо, напередодні заслужений економіст України, екс-міністр фінансів Віктор Суслов заявив, що збільшення державного боргу, в тому числі за рахунок облігацій внутрішньої позики - це шлях до дефолту, яким сьогодні йде уряд.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас