Даліо відібрав корону у Сороса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даліо відібрав корону у Сороса

1125
Заробіток Рея Даліо виглядає грандіозним, враховуючи, що минулий рік був вкрай невдалим періодом для інвесторів. Майже всі керуючі хедж-фондів приймали помилкові рішення, в результаті чого загальні втрати $2-трильйонної індустрії склали $123 млрд.
За оцінкою фонду LCH Investments, що спеціалізується на інвестуванні в інші фонди, Pure Alpha з моменту свого заснування в 1975 р. приніс своїм вкладникам в цілому $35,8 млрд. прибутку. В минулому році кошти вкладників Pure Alpha були примножені на 36,4%, а середньорічний приріст капіталу з 1991 р. склав 22,2%.
До теперішнього часу найбільш успішним в індустрії вважався фонд Qunatum Endowment Fund, керований знаменитим інвестором і філантропом Джорджем Соросом. Однак в 2011 р. він спрацював у збиток, що склав $3,8 млрд., і загальна прибутковість Qunatum з моменту заснування в 1972 р. склала $31,2 млрд.
Влітку 2011 р. 81-річний Джордж Сорос оголосив, що через жорсткість фінансового регулювання в США його фонд повертає стороннім інвесторам $1 млрд. і на рахунку Qunatum залишаються тільки кошти його сім'ї на суму близько $30 млрд.
Претендентом на звання найкращого менеджера всіх часів в минулому році вважався керуючий хедж-фондом Paulson & Co Джон Полсон. За підсумками 2010 р., він завдяки вдалому інвестуванню в ринок золота став найбільш високооплачуваним фахівцем світу, отримавши у вигляді зарплати і премій рекордну для індустрії суму - $4,9 млрд. Це означає, що він заробляв $155 за секунду.
Однак ставка Полсона на швидке відновлення економіки США, яка не спрацювала, привела до рекордних втрат. За 2011 р. Paulson & Co приніс інвесторам $9,8 млрд. чистого збитку. Проте компанія Джона Полсона втрималася на третьому місці в рейтингу найбільш прибуткових: з моменту заснування в 1994 р. вона принесла $22,6 млрд.
"Рей Даліо заслужив звання найкращого менеджера. Сходження Bridgewater Pure Alpha і ті прибутки, які цей фонд задекларував за останні два роки, свідчать про видатні здібності керівника і демонструють, що можливості заробити на макроінвестуванні збереглися в даний час", - коментує голова LCH Investments Рік Софер.
Хедж-фонд Рея Даліо є найбільшим в світі, керуючи коштами інвесторів в розмірі $72 млрд. Pure Alpha спеціалізується на макроінвестуванні, намагаючись вгадати глобальні економічні події і роблячи ставки на зміни курсів валют, державних облігацій та котирувань сировини.
"Макроінвестування вважається дуже складним заняттям, але кращі менеджери здатні знаходити можливості для заробітку, особливо на проблемних ринках", - відзначає Рік Софер.
В цілому десять найбільш успішних керівників хедж-фондами заробили для своїх клієнтів $3,1 млрд. прибутку в 2011 р. Після Рея Даліо найкращий результат продемонстрував глава Asset Management LP's Master Fund Брайан Ховард, який приніс інвесторам $3,2 млрд. прибутку. Також в плюс ($400 млн.) вдалося спрацювати фонду Baupost Group, керованому колишніми трейдерами банку Credit Suisse - 48-річним Аланом Ховардом та 54-річним Сетом Кларманом.
Іншим зіркам інвестиційного бізнесу останнім часом не щастило. За оцінкою LCH Investments, Девід Теппер, який очолює фонд Appaloosa Management LP, в 2011 р. втратив $800 млн., а керуючий Moore Capital Management Луїс Бекон - $300 млн.
Як правило, такі великі трейдери, як Рей Даліо, рідко забирають всю зароблену ними суму готівкою і левова частка їх прибутку існує тільки на папері, відображаючи зростання вартості активів, що знаходяться в розпорядженні їх компаній. У разі невдалих ставок ці заробітки можуть розтанути настільки ж швидко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас