East Capital став власником 4% акцій "Аерофлоту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

East Capital став власником 4% акцій "Аерофлоту"

Фондовий ринок
170
Фонд East Capital, що спеціалізується на інвестиціях у Східну Європу, став власником близько 4% акцій найбільшого російського авіаперевізника "Аерофлот". За версією учасників авіаційного ринку, фонд придбав ці акції у "Внешэкономбанка" (ВЭБ). Консолідувавши настільки великий пакет, ринкова вартість якого перевищує 2 млрд руб., East Capital розраховує провести свого кандидата до ради директорів "Аерофлоту".
Як зазначає джерело РБК daily на авіаційному ринку, в "Іст Кепітал Російський Фонд" близько 4% акцій "Аерофлоту". До сих пір у "Аерофлоту" був лише один помітний міноритарний акціонер - структури підприємця Олександра Лебедєва, у якого зараз залишилося близько 15% акцій перевізника. "Іст Кепітал Російський Фонд" став другим за розміром міноритарієм авіакомпанії і, судячи з усього, навіть обійшов "Ростехнології", які отримали 3,55% акцій "Аерофлоту" в обмін на частки в шести регіональних авіакомпаніях. Тим не менш, "Іст Кепітал Російський Фонд" буде непросто провести свого кандидата до ради директорів перевізника. Зараз в залежності від явки акціонерів для проходження в раду директорів потрібні голоси власників 4,5-5,5% паперів. В "Аерофлоті" не стали коментувати участь East Capital в капіталі перевізника.
"Іст Кепітал Російський Фонд" спеціалізується на інвестиціях у великий російський бізнес. Раніше "Аерофлот" озвучив мету до 2020 року збільшити свою капіталізацію до 7 млрд дол і в кілька разів збільшити кількість перевезених пасажирів. До 2015 року "Аерофлот" розраховує збільшити свій авіапарк приблизно втричі, майже до 300 літаків.
Нагадаємо, що East Capital є акціонером казахського "БТА-Банку" та українського "Надра Банку".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас