Нафтогаз може отримати кредит на модернізацію ГТС вже до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз може отримати кредит на модернізацію ГТС вже до кінця року

Кредит&Депозит
279
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підтверджують свій намір допомогти Україні в модернізації газотранспортної системи (ГТС) і готові виділити НАК "Нафтогаз України" кредит на суму 308 млн. дол. вже до кінця поточного року.
Про це сказано в повідомленні ЄБРР, переданому агентству УНІАН.
"ЄБРР залишається прихильним бажанням допомогти Україні в питанні модернізації її газотранспортної системи на умовах, закріплених Меморандумом про взаєморозуміння, який бал підписаний Європейським Союзом, Європейським інвестиційним банком, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку і України. Серед вимог Меморандуму, в Зокрема, є реформування газового сектора і всеосяжна реструктуризація НАК "Нафтогаз України", - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.
У повідомленні наголошується, що ЄБРР і ЄІБ в даний момент працюють над підготовкою кредитної угоди на суму 308 млн. дол., яку буде спрямовано на фінансування екстрених ремонтних заходів на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород". Проведення цих термінових ремонтних робіт необхідно для безпечного і безупинного транзиту газу в Європу.
"Цей кредит може бути виділений до кінця 2012 року за умови, що українська влада зробить реальні кроки у здійсненні узгоджених реформ", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв УНІАН, 19 липня 2011 р. НАК "Нафтогаз України" підписав з ЄБРР та ЄІБ документи про кредитування модернізації ГТС України. Згідно з документами, кошти по 154 млн. дол. від кожного банку планується виділити на 15 років під держгарантії.
Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір залучити 6,5 млрд. дол. на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС Україна до 2018 року.
Зокрема, на модернізацію і реконструкцію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" планується залучити 1,3 млрд. дол.
Враховуючи необхідність забезпечення належного рівня надійності роботи газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", керівництво "Нафтогазу" прийняло рішення щодо фінансування в 2011 році початку робіт за проектом "Реконструкція лінійних споруд газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород (I черга)" за рахунок власних коштів.
Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує вкласти 543 млн. дол. в модернізацію першої черги газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". Також планується, що 308 млн. дол. з цієї суми становитимуть інвестиції, а решта - власні фінанси.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас