Азербайджан і Туркменія готові направляти газ через Каспій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан і Туркменія готові направляти газ через Каспій

Енергетика
514
Азербайджан і Туркменістан готують дві угоди з реалізації проекту будівництва Транскаспійського газопроводу (ТКГ), які можуть бути підписані за участю Єврокомісії.
Про це повідомив журналістам міністр промисловості та енергетики Азербайджану Натік Алієв, передає Reuters.
"Готується тристоронній політичний документ про підтримку Південного газового коридору, який підпишуть президенти Азербайджану, Туркменістану і голова Європейської Комісії Баррозу, а також міжурядова угода Азербайджану і Туркменістану про будівництво Транскаспійського газопроводу, яку також може завізувати і підписати голова Єврокомісії", - сказав Алієв.
За його словами, ці документи можуть бути готові в поточному році.
Азербайджанський міністр також додав, що відсутність правового статусу Каспію не перешкода для проекту: "Цей проект буде реалізований двома державами всередині своїх національних секторів на Каспії", - сказав Алієв.
Проект Транскаспійського газопроводу передбачає прокладку газопроводу по дну Каспійського моря з Туркменістану в Азербайджан, а в подальшому може бути підключений до інших газопроводів в регіоні.
Проти будівництва Транскаспійского газопроводу виступають Росія і Іран, посилаючись на неврегульованість правового статусу Каспію і великий екологічний ризик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас