Клюєв впевнений, що корупція породжує рейдерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв впевнений, що корупція породжує рейдерство

420
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Клюєв вважає, що корупція є головною причиною рейдерства. Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
"Можливість захистити право власності, відстояти свої інтереси в спілкуванні з державою та конкурентами - ключовий параметр для кожного інвестора при виборі регіону для вкладення свого капіталу. Корупція, в тому числі і в судовій системі, - головна основа для рейдерства", - сказав секретар РНБО.
На думку Клюєва, корупція у судовій системі підриває віру громадян у справедливість і гальмує розвиток України, в першу чергу, її економіки.
Він вважає можливим ініціювати зміни в законодавстві про боротьбу з корупцією, спрямовані на посилення відповідальності за правопорушення суддями та співробітниками правоохоронних органів.
"Гідру корупції можна випалити лише розжареним залізом відповідальності. Кожен суддя, кожен чиновник повинен розуміти, що безкарність закінчилася і відповідальність настане рано чи пізно", - підкреслив секретар РНБО.
Клюєв зазначив, що робота з мінімізації корупції повинна бути системною: необхідно підвищувати ефективність дій правоохоронних органів і змінювати правила і нормативи для зменшення можливостей для корупції.
Як повідомлялося, в лютому на посаді першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі, голови комісії з протидії рейдерству Клюєв доручив Міністерству юстиції розробити законопроект щодо протидії рейдерству до 1 квітня. Він також назвав рейдерство раковою пухлиною економіки, доручив правоохоронним органам позбавляти ліцензій охоронні структури, які причетні до рейдерства, та ініціював створення публічних реєстрів компаній, фізичних осіб і суддів, які причетні до рейдерства
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас