Адвокат: Другий позов Луценка в Євросуді визнали пріоритетним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Другий позов Луценка в Євросуді визнали пріоритетним

Кримінал
773
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду і визнав пріоритетною скаргу представників Юрія Луценка на відсутність належного медичного забезпечення в Лук'янівському СІЗО.
Про це повідомляють в прес-службі "Народної самооборони".
У скарзі, поданій представниками Луценка, йдеться про порушення статті 3 Європейської конвенції з прав людини "Заборона катування".
"Той факт, що Україна не приймає належних заходів, щоб поліпшити ситуацію у пенітенціарній системі і не припиняє порушення, на яке вже вказував Європейський суд, ставить під загрозу членство в Раді Європи", - повідомила адвокат Луценка Валентина Теличенко.
Теличенко підкреслила, надаючи другій заяві статусу першочергової, "Європейський суд очевидно врахував той факт, що заявником є один з лідерів опозиції в Україні".
"Європа вже неодноразово нам вказувала на те, що не буде покривати незаконні переслідування опозиціонерів та усунення їх від політичного процесу. Справи Луценка і Юлії Тимошенко є принциповим для міжнародного співтовариства", - зазначила адвокат.
Як відомо, Європейський суд з прав людини вже призначив публічні слухання у справі "Луценко проти України" на 17 квітня 2012 року.
У відкритому режимі суд буде досліджувати законність затримання та арешту заявника, а також - використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні і недопущення до парламентських виборів 2012 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас