Юнкер: Рішення щодо обсягу фондів фінансової стабільності буде прийнято до кінця березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: Рішення щодо обсягу фондів фінансової стабільності буде прийнято до кінця березня

117
Рішення щодо обсягу тимчасового Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС) і постійного Механізму фінансової стабільності (МФС), а також щодо можливості їх об'єднання, може бути прийнято до кінця березня, повідомив глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер журналістам.
Обидва фонди існують для запобігання дефолтів в єврозоні, поліпшення ситуації на ринку суверенного боргу і допомоги в рекапіталізації банків регіону. Переоцінка обсягів ЄФФС і МФС мала пройти на саміті ЄС чи єврозони на початку березня, однак саміт єврозони так і не був призначений. Виходячи із заяв влади Євросоюзу питання не буде предметно розглянуто на саміті ЄС.
Обсяг ЄФФС становить 440 млрд євро, з них близько 250 млрд євро, за оцінками аналітиків, не використані. Фонд надає допомогу Португалії (26 млрд євро) і Ірландії (17,7 млрд), він візьме участь у другій програмі порятунку Греції, проте поки невідомо, в яких обсягах. Обсяг МФС, який запрацює не раніше середини поточного року, складе 500 млрд євро.
"Ми повинні почекати результатів PSI Греції, ми будемо їх знати 9-10 березня, і потім ми зможемо повернутися до цього питання - об'єднання чи не об'єднання ЄФФС і МФС", - сказав Юнкер. Він вважає, що ринки не повинні лякатися перенесення рішень щодо фондів. "Я хочу, щоб рішення було якомога швидше. Я думаю, що фінансові ринки розуміють, що відбувається. У нас має бути рішення до кінця місяця", - додав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас