Газпром подав позов у міжнародний арбітраж до уряду Литви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром подав позов у міжнародний арбітраж до уряду Литви

483
"Газпром" в четвер звернувся до міжнародного арбітражу UNCITRAL у Відні з позовом до уряду Литви з метою захисту своїх інвестицій в Литовській Республіці у зв'язку з проведеною урядом цієї країни реорганізацією газового сектора, повідомила компанія.
З відповідною заявою сьогодні виступив представник "Газпрому" на засіданні правління компанії Lietuvos Dujos при голосуванні з питання про розділення Lietuvos Dujos відповідно до вимог законодавства Литви про газ.
"Газпром" з жалем зазначає, що домовленості, досягнуті 27 лютого 2012 р. під час робочої зустрічі з представниками уряду Литви та Європейської комісії, не були виконані", - зазначає російська компанія.
27 лютого в рамках зустрічі заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва, прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса, генерального директора Європейської комісії з енергетики Філіпа Лоу була досягнута домовленість продовжити діалог з питань застосування положень Третього енергетичного пакета щодо компанії Lietuvos Dujos. Також було прийнято рішення скласти вичерпний список питань і розробити "Дорожню карту" з питань співпраці у газовій сфері, нагадує "Газпром".
Lietuvos Dujos здійснює закупівлю, транспортування, розподіл і продаж газу в Литві, а також транзит російського газу в Калінінградську область. "Газпрому" належить 37% акцій компанії.
Lietuvos dujos відповідно до нового закону про газ до 31 березня повинні представити план відділення газопередавальної системи, за яким діяльність з передачі газу через кілька років відійде іншому власнику.
Реалізація Третього енергетичного пакета Євросоюзу, на підставі якого Литва має намір розділити передачу, розподіл і постачання газу, повинна бути завершена до кінця 2014 року.
Комісія ООН з права міжнародної торгівлі - UNCITRAL, допоміжний орган Генеральної Асамблеї ООН, створений в 1966 році з метою сприяння розвитку права міжнародної торгівлі. Секретаріат UNCITRAL знаходиться у Відні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас