Moody's продовжило терміни перегляду рейтингів Dexia Bank Belgium — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's продовжило терміни перегляду рейтингів Dexia Bank Belgium

107
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service оголосило про продовження термінів перегляду рейтингів банку Dexia Bank Belgium (DBB) для всебічного аналізу показників кредитної організації, передає "Прайм" з посиланням на прес-реліз рейтингового агентства.
В даний час DBB має рейтинг фінансової стійкості "D", довгостроковий рейтинг за боргами і депозитами "А3", короткостроковий рейтинг "Prime-1". "Після того як банк був придбаний у групи Dexia урядом Бельгії в жовтні 2011 року, ми вирішили, що інформації, доступної на момент угоди, недостатньо для переоцінки кредитного профілю DBB. До теперішнього часу банк досяг успіхів у процесі відділення від Dexia Group і може надати більш повні дані, які відображають поточний стан бізнесу та фінпоказників. Для їх аналізу ми прийняли рішення продовжити терміни перегляду рейтингів", - йдеться в прес-релізі.
В процесі перегляду Moody's приділить увагу капіталізації банку, стабілізації показників ліквідності, стійкості франшизи і можливості збільшувати прибуток при високому рівні конкуренції в банківському секторі Бельгії.
Крім того, були продовжені терміни перегляду рейтингів Dexia Credit Local і Dexia Banque Internationale a Luxembourg. При цьому рейтинги зазначених організацій знаходяться в списку на перегляд у бік зниження, у той час як щодо рейтингів DBB Moody's поки не визначилося.
Група Dexia SA була заснована в 1996 році в результаті злиття двох великих європейських банківських структур - французької Credit Local і бельгійської Credit Communal. Під час кризи 2008-2009 років Dexia отримала 6,4 млрд євро від влади Франції, Бельгії та Люксембурга як фінансову допомогу.
20 жовтня минулого року Dexia SA і уряд Бельгії завершив операцію з продажу за 4 млрд євро активу групи - Dexia Bank Belgium. 100% його акцій перейшли до Федеральної компанії щодо участі в інвестиціях (SFPI), яка діє від імені бельгійського уряду. Люксембург підрозділ Dexia Banque Internationale a Luxembourg S. A. було продано катарському інвестфонду Precision Capital і владі Люксембургу за 730 млн євро 20 грудня 2011 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас