Кабмін підготував пакет для МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підготував пакет для МВФ

Казна та Політика
399
Уряд підготував для Міжнародного валютного фонду пакет пропозицій з вирішення проблемних питань.
Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з членом Єврокомісії з питань торгівлі Карлом де Гухтом, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
За словами Хорошковського, зараз відпрацьовується переговорна позиція.
Перший віце-прем'єр запевнив, що в умовах загострення кризових явищ у світовій економіці України прагне підтримувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом. За його словами, домовленість щодо продовження переговорів була досягнута під час останніх зустрічей з керівництвом МВФ.
Хорошковський зазначив, що влада України віддана реалізації програми реформ з метою наближення України до стандартів Євросоюзу. Він підкреслив, що реформи, що ються Україні, безпрецедентні за своїми масштабами, і це дозволило стабілізувати загальну макроекономічну ситуацію, поліпшити умови діяльності суб'єктів господарювання та відновити позитивну динаміку економічного зростання.
Перший віце-прем'єр також запевнив члена Єврокомісії, що український уряд є і буде відкритим для діалогу з бізнесом. За його словами, питання створення сприятливого інвестиційного клімату - в числі пріоритетів діяльності Кабінету Міністрів. "Основними пріоритетами державної політики з підтримки розвитку бізнесу визначені дерегулювання підприємницької діяльності, усунення адміністративних бар'єрів, удосконалення дозвільної системи. Особлива увага приділяється стимулюванню малого та середнього підприємництва", - сказав Хорошковський.
Сторони обговорили також питання перспективи завершення процедур, необхідних для набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС. Перший віце-прем'єр-міністр висловив сподівання, що вказана угода буде парафована найближчим часом. "Ми розраховуємо на її підписання до кінця поточного року, бажано на наступному Саміті Україна - ЄС у Брюсселі", - заявив Хорошковський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас