Нафта торгується різноспрямовано на тлі статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на тлі статданих зі США

Енергетика
159
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в процесі торгів четверга на тлі статистики щодо комерційних запасів ресурсу на складах США, а також ВВП країни за останній квартал минулого року. Про це свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:57 мск знизилася на 0,16 долара, або на 0,15%, - до 106,91 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,02 долара, або на 0,02%, - до 122,68 долара за барель.
Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершилася 24 лютого, підвищилися на 4,2 млн барелів, або на 1,2%, - до 340,7 млн барелів. При цьому аналітики, опитані агентством Platts, очікували зростання лише на 1 млн барелів.
У той же час краще прогнозу виявилася друга оцінка реального зростання ВВП США в четвертому кварталі 2011 року, яке в річному вираженні прискорилося до 3% з 1,8% в липні - вересні. Аналітики при цьому не очікували змін у порівнянні з початковою оцінкою в 2,8%.
Крім того, напередодні глава Федрезерву Бен Бернанке дав зрозуміти, що регулятор поки не збирається збільшувати свій баланс шляхом запуску чергової програми кількісного пом'якшення. "Інвестори бачать, що ФРС не буде проводити додаткових заходів стимулювання. На цьому тлі знижується попит, хоча не можна випускати з уваги геополітичну ситуацію, завдяки якій ціни не впадуть дуже відчутно", - заявив головний ринковий стратег GFT Markets Девід Моррісон, слова якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас