Греція виставила на продаж газові активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція виставила на продаж газові активи

Енергетика
186
Греція почала збір цінових пропозицій від інвесторів на придбання державної газової корпорації DEPA і газового дистриб'ютора DESFA. Про це повідомляється в прес-релізі Фонду з управління держмайном Греції (Hellenic Republic Asset Development Fund). Стартова сума торгів не називається.
Держава планує продати 66 відсотків акцій DESFA і 100 відсотків DEPA. В даний час 65 відсотків акцій газової корпорації належить безпосередньо державі, ще 35 перебувають під контролем державної переробної компанії HELPE.
Збір заявок триватиме до 22 березня. Як зазначає Agence France-Presse, 28 лютого представники уряду Греції провели переговори із заступником голови правління російської газової монополії "Газпром" Олександром Медведєвим про можливу участь компанії в приватизації. Про результати переговорів не повідомляється.
План масштабної приватизації державних активів був опублікований грецькою владою в квітні 2011 року. Згідно з планами Афін, до 2015 року за рахунок приватизації країна повинна отримати до 50 мільярдів євро. До 2013 року уряд Греції збирається розпродати держактивів на 15 мільярдів євро. Приватизація повинна допомогти Афінам скоротити державний борг.
DESFA є дочірнім підприємством DEPA і займається виключно транспортуванням газу. Компанія бере участь у трьох регіональних проектах з будівництва газопроводів, у тому числі в російському "Південному потоці".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас