Банк Англії думав про більш значний викуп активів у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії думав про більш значний викуп активів у лютому

Казна та Політика
123
Два представники керівництва Банку Англії в лютому проголосували за більш значні економічні стимули, ніж їхні колеги змогли підтримати, свідчить протокол засідання банку від 8-9 лютого, пише Рейтер.
Ця новина, ймовірно, дозволить відновити дебати про те, чи розширить Центробанк програму викупу активів у травні.
Девід Майлз приєднався до "голуба" Адама Позена, проголосувавши за розширення програми на 75 мільярдів фунтів, тоді як інші члени Комітету з монетарної політики підтримали 50-мільярдне збільшення до 325 мільярдів фунтів, як і очікували ринки.
Майлз і Позен стверджували, що існує ймовірність того, що тривалий період пригніченого попиту викличе сповільнення інфляції в середньостроковий період. Більше того, додаткове кількісне пом'якшення зараз може знизити ризик спірального збільшення безробіття та скорочення продуктивності компаній.
Однак більшість членів комітету вважають, що збільшення програми більш ніж на 50 мільярдів "може направити сигнал про те, що Комітет оцінює економічну ситуацію гірше, ніж вона є".
Ті члени Комітету, які проголосували за 50-мільярдне розширення програми, не були повністю одностайні.
"Деякі учасники ... могли знайти обґрунтування для збереження колишньої політики на цьому засіданні", - йдеться в документі.
Розширення програми і на 50 мільярдів фунтів, і на 75 мільярдів фунтів було б достатньо, щоб привести інфляцію до 2-процентного орієнтиру в межах горизонту прогнозу, йдеться в протоколі.
Минулого тижня Центробанк переглянув прогнози, вказавши, що інфляція опуститься нижче орієнтира, до 1,8 відсотка, тільки протягом двох років. Прогноз зростання залишився, в цілому, незмінним.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас