Експерти США: Ізраїль не здатний на авіаудари, які підірвуть ядерну програму Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти США: Ізраїль не здатний на авіаудари, які підірвуть ядерну програму Ірану

273
Військові аналітики США сумніваються в здатності Ізраїлю атакувати Іран. За їхніми даними, в разі нападу державі буде потрібно не менше сотні літаків, яким буде необхідно пролетіти 1600 кілометрів в недружньому повітряному просторі.
На думку експертів, "у разі, якщо ізраїльтяни вирішать вдарити по ядерних об'єктах Ірану, то це буде надзвичайно складна операція, що сильно відрізнятиметься від "хірургічної операції" по реактору в Іраку в 1981 році або удару по сирійському реактору в 2007-му, що також приписують Ізраїлю", пише сьогодні газета The New York Times.
"Я не думаю, що знайдуться люди, які скажуть - давайте зробимо це за допомогою пари літаків за один вечір", - сказав колишній співробітник Пентагону Ендрю Хен.
Такої ж думки дотримується і колишній директор ЦРУ Майкл Хайден. Він вважає, що Ізраїль не здатний завдати авіаударів, які серйозно підірвали б іранську ядерну програму.
Крім того, при такій операції ізраїльтянам доведеться скористатися літаками-заправниками і глибинними бомбами американського виробництва, що також ускладнить підготовку до її виконання.
Нагадаємо, начальник об'єднаного комітету начальників штабів ВС США генерал Мартін Демпсі сьогодні заявив, що вважає контрпродуктивним нанесення Ізраїлем ударів по ядерних об'єктах Ірану.
Тим часом, збройні сили Ірану сьогодні почали "великомасштабні навчання з метою посилити протиповітряну оборону" найважливіших об'єктів країни, в першу чергу - ядерних.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас