Верховна Рада має намір врегулювати питання стягнення податку на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада має намір врегулювати питання стягнення податку на прибуток

Казна та Політика
353
Верховна Рада України прийняла в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України" щодо особливостей стягнення податку на прибуток. Як передає джерело, за ухвалення даного законопроекту проголосували 247 народних депутатів з 398, зареєстрованих в сесійній залі, пише Уніан.
Проект Закону розроблено з метою стимулювання інвестиційної діяльності в українську економіку шляхом встановлення єдиних уніфікованих підходів до надання пільг та їх використання платниками податків, яким надається державна підтримка у вигляді встановлення пільг.
Проектом пропонується внести зміни до "Перехідних положень" Податкового кодексу України в частині встановлення єдиних підходів до надання пільг, напрямів використання сум, які залишаються у платника податків в результаті одержання пільг (у тому числі не тільки на переоснащення діючих, але і на створення нових виробництв або підприємств), встановлення граничного терміну використання таких коштів, виходячи із встановленого Кодексом терміну давності. Пропонується спростити ведення обліку шляхом скасування необхідності перерахунку заборгованості, вираженої в іноземній валюті на кожну дату балансу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас