Найбільший в світі виробник алмазів наростив прибуток до 21% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі виробник алмазів наростив прибуток до 21%

109
Прибуток алмазодобувної компанії De Beers минулого року зріс на 21% після рекордних продажів на початку року.
При цьому De Beers отримав $1,7 млрд за показником EBITDA, а продажі зросли на 27% - до $6,5 млрд. У першому півріччі ціни на алмази перевищили докризовий рівень і зросли більш ніж на третину, згодом різко знизившись через відтік інвесторів з ринку предметів розкоші.
Компанія De Beers, яка конкурує за світове лідерство у видобутку з російською Алроса, в 2011 році стала видобувати 31,3 млн каратів у порівнянні з 33 млн в 2010 році, бо компанія вважала за краще провести профілактичні роботи на рудниках в другому півріччі, враховуючи зниження цін на алмази.
De Beers, що контролює більше третини світового ринку алмазів, чекає зростання попиту на ювелірні вироби в 2012 році в основному в Китаї та США.
Нагадаємо, цього року De Beers очікувала рекордного зростання світового попиту на алмази за рахунок високого попиту в США, Китаї та Індії.
У листопаді De Beers частково перейшла під контроль британської гірничорудної компанії Anglo American, яка придбала 40% акцій найбільшого в світі виробника коштовних каменів за $5,1 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас