NASA скоротить бюджет і відмовиться від польоту на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA скоротить бюджет і відмовиться від польоту на Марс

160
Бюджет NASA в 2013 році буде значно скорочений. Більше того, американське космічне агентство планує відмовитися від спільного з Європою проекту ExoMars.
Так, згідно з даними ScienceInsider, колишній заступник директора NASA Ед Веллер сказав, що загальний обсяг фінансування наукових програм скоротиться з $1 млрд 500 млн до $1 млрд 200 млн. До 2017 року бюджет не перевищить $1 млрд.
Такі ж цифри озвучив колишній співробітник NASA Луїс Фрідман та видання Washington Post, передає Lenta.Ru.
Проте офіційного підтвердження від NASA не надходило. Хоча представники агентства визнали, що скорочення плануються.
У всіх повідомленнях вказано, що основною статтею скорочень стала програма з дослідження Марса. NASA вирішило відмовитися від участі в програмі ExoMars. Зазначається, що місце США в цій програмі може зайняти Росія.
Як очікується, РФ надасть ESA транспорт для доставки ExoMars на Червону планету. У останньому варіанті місія складається з двох етапів. На першому в 2016 році планується послати на орбіту Марса зонд Trace Gas Orbiter, який буде вивчати атмосферу планети. На поверхню Червоної планети також буде спущений стаціонарний метеорологічний апарат.
На другому етапі, реалізація якого запланована на 2018 рік, на Марс планується відправити марсохід ExoMars. На його борту, крім інших інструментів, буде встановлено дриль, який дозволить ефективно вивчати ґрунт планети.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас