Нацбанк Білорусії вперше з початку кризи знизить ставку рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії вперше з початку кризи знизить ставку рефінансування

Казна та Політика
127
Нацбанк Білорусії вирішив знизити ставку рефінансування з 15 лютого з 45 до 43 відсотків, повідомляється в прес-релізі регулятора. Ставка, таким чином, буде знижена вперше за рік.
До початку 2011 року базова ставка становила 10,5 відсотка. Однак гостра фінансова криза в країні змусила монетарну владу підвищувати ставку, щоб уникнути занадто швидкого знецінення білоруського рубля. За рік вона піднімалася 12 разів.
У Нацбанку відзначають, що в останні місяці "спостерігаються стійкі позитивні тенденції в економіці та грошово-кредитній сфері". Інфляційні процеси сповільнилися, зростання споживчих цін в грудні знизилося до рівня близько двох відсотків на місяць. В цілому за підсумками 2012 року уряд прогнозує інфляцію в 19-22 відсотка. У 2011 році ціни зросли більш ніж удвічі.
Зменшення ставки рефінансування дозволить знизити кредитне навантаження на позичальників. Подальша її динаміка, як наголошується в прес-релізі, буде залежати від ситуації, що складається в грошово-кредитній сфері та економіці в цілому. Раніше заявлялося, що розмір ставки до кінця року може знизитися до 20 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас